Energiexpertens bilddagbok

Här bjuder vi på en kavalkad av bilder och kuriosa. Våra duktiga energi- och ventilationsexperter är i farten från tidig morgon till sen kväll. Vi har energideklarerat över 8 000 byggnader och har mer än 25 års samlad erfarenhet inom energi och ventilation. Kontakta oss för fullständiga referenser.

Energideklaration Hsb Ljungelden i Lund. Vi har fått i uppdrag att utföra energideklartion på HSB Brf Ljungelden i Lund - en stor bostadsrättsförening med ca 450 lägenheter.
Energideklarationer Örkelljunga Kommun. På uppdrag av av Örkelljunga Kommun: energideklaration på ett antal större fastigheter i Örkelljunga (simhall, skola, förskola, vårdcentral etc). Nedan en bild på Brandstationen i Skånes Fagerhult.
Energideklaration Brf Rådmannen i Trelleborg. Välskött BRF med 73 lägenheter.
energideklaration och OVK -  ILVA i Malmö
Vi har fått i uppdrag att utföra kombinerad OVK ventilationskontroll och Energideklaration på ILVA möbelvaruhus i Malmö - totalt 10 500 m2 i två plan.
energideklaration Helsingborg Energideklaration bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen Kompassen, Langettehuset kallat, är en mycket välskött förening belägen på Drottninggatan strax norr om centrala Helsingborg, ett stenkast från Öresund. Energideklarationen visar att fastigheten har en låg energiprestanda och ett mycket bra referensvärde. Den 160 meter långa fasaden, med de arkitektonisk stilfulla, välvda balkongerna, är en fröjd för ögat. Langettehuset är en byggnad med mycket karaktär. Föreningen drivs av en engagerad styrelse och man har under senare år investerat stora belopp i förbättringar och förebyggande underhåll. I fastigheten finns totalt 95 lägenheter fördelade på fem plan. Alltifrån ettor på 40 m2 till femmor på 147 m2 förekommer.
energideklaration Munka-Ljungby Vi har fått i uppdrag att utföra energideklarationer på AB Munkaljungbybyggens fastighetsbestånd totalt ca. 80 000 m². Fastigheterna finns belägna i Munka Ljungby, Ängelholm, Skälderviken, Hjärnarp, Strövelstorp och Össjö i Ängelholms vackra kommun. Man satsar på trivsel och reinvestera en stor del av omsättningen i utemiljön samt på effektivisering av energianvändningen. Vi tackar för förtroendet.
Energideklaration Sjögläntan Energideklaration Nya Sjögläntans äldreboende i Vinslöv 5 500 m2. Äldreboendet har eget kök och en mycket trevlig personal. Frukost med kaffe och ostfrallor - eftermiddagskaffe med hammabakad rulltårta - det kan inte bli mycket bättre!
energideklaration Kulla Gunnarstorp, Helsingborg Kommun Energideklaration Kulla Gunnarstorp. Kulla Gunnarstorp (1572, Gundestrup el. Gunderstorp i Kullen) uppfört för Jörgen Ottosen Brahe på en äldre borgholm som ursprungligen nåddes via en vindbrygga. Den gamla huvudbyggnaden är ett tvåvånings hus i massiv tegelsten med två sidoflyglar. Under sin skånska resa i 1749 besökte Carl von Linné Kulla Gunnarstorp.
Energideklaration inom Krapperup gods
Vi har fått i uppdrag att utföra energideklaration ett 50:tal småhus inom Krapperup gods som ägs av den Gyllenstiernska Krapperup stiftelsen.
energideklaration Ljung Energideklaration av äldre (byggår 1666) gård i Ljung näre Forestad i Klippan kommun. Frågan är om man måste kompromissa med de kulturhistoriska värden som finns i huset för att uppvärmningen ska bli kostnadseffektiv? Svar - NEJ! Vi verkar för att al energieffektivisering sker med stor respekt för den äldre bebyggelsens specielle förutsättningar och historik. Vi kallar det "estetisk energieffektivisering".
Gärsnäs Slott Energideklaration Gärsnäs Slott. Gärsnäs finns omtalat som gård i källor från 1300-talet. Det officiella byggåret från Lantmäteriet är 1509. Huvudgården var under medeltiden omgiven av breda vallgravar. Gärsnäs är ett komplex av delvis senmedeltida byggnader och torn, men dess utseende är idag huvudsakligen präglat av en medeltidsromantisk ombyggnad från 1873. Slottet har en Boyta på ca 740 m2. Värmesystemet består av två pelletspannor på totalt 50 kW med en äldre oljepanna som spetsvärme och "backup".
energideklaration Kävlinge Station Anrika Kävlinge Station uppförd 1885-86 i rött tegel. Ritat av arkitekten Fredrik A:sson Posse. Gissa vem som har utförd energideklaration på denna fantastiska byggnad?
energideklaration Landskrona Energideklaration Bostadsrätt i Landskrona.
energideklaration Landskrona
Energideklaration Bostadsrättsförening Rorsmannen 3 i Landskrona. Nyare välskött förening med ett fantastisk läge.
energideklaration Ven
Energideklaration av ett äldre pittoreskt hus på Ven som tidigare var öns telefoncentral. Detta är vår första energimärkning på Tycko Brahes ö i mitten av Öresund. Ven har ca 340 åretrunt fastboende invånare. Elaka tungor påstår att när venbor skall till Landskrona så blir de nervösa och längtar hem redan på överfarten till fastlandet.
energideklaration Lund
Energideklaration Brf Docenten i Lund. Byggnaden är ett tiovåningshus med tre trappuppgångar. Fastigheten inrymmer 63 lägenheter med en boarea på totalt 5335 m2. Energideklarationen visar att byggnaden har en låg energianvändningoch därmed en mycket bra energiprestanda (124 kWh/m2).
energideklaration Helsingborg Energideklaration Brf Viskan. Bostadsrättsföreningen Viskan är en utomordentligt välskött förening belägen vid Viskängen i de centrala delarna av Helsingborg. Tack vara en aktiv och engagerad styrelse har fastigheten en mycket låg energiförbrukning och däärmed en bra energiprestanda i energideklarationen. Viskans underbara trädgård utgör en oas i de annars hektiska omgivningarna.
energideklaration Bjärred,  Lomma Kommun
Energideklaration Brf Ljungen i Bjärred. Brf Ljungen är en medelstor förening med 150 lägenheter fördelat på 13 byggnader.
energideklaration Ramlösa, Helsingborg Kommun Energideklaration av äldre villa i Ramlösa, Helsingborg kommun. Det gamla danska ortnamnet var Ramløse (ram=fuktig och løse=äng) i Lugude herred.
Mellan Trelleborg och Eslöv - Väg 108
Mellan Trelleborg och Eslöv - landsväg 108. Hamling av pilträd någonstans på landsvägen mellan Beddinge Strand och Eslöv där vi samarbetar med regionens ledande fastighetsmäklare.
energideklaration Landskrona Energideklaration av fastighet i Landskrona kommun. Vad sägs om ca. 400 m2 herrskapsvilla i centrala Landskrona med bibehållen karaktär och med stor respekt för den ursprungliga arkitekturen.
energideklaration Båstad Alfred Nobels förvaltare i Båstad. Energideklaration i centrala Båstad med Hallandsåsen i bakgrunden. Detta underbara trähuset byggdes av Alfred Nobels förvaltare.
energideklaration Älmhult
Falurött i Älmhult kommun.
energideklaration Forestad
En vacker vinterdag mellan Färingtofta och Forestad i södra delen av Klippan kommun. Energibesiktning och energideklaration med kaffe och lussekatter. Rönne å snor sig genom det bedövande vackra landskapet.
energideklaration Färingtofta, Klippan Kommun
Fantastiska Färingtofta. Energideklaration i Färingtofta, Klippan kommun. Södra delen av Klippan kommun har en fantastisk natur.
energideklaration Osby
Energideklaration i Osby.
energideklaration Klippan
Blommande Syren i Brandsberga nära Klippan där vi samarbetar med traktens ledande fastighetsmäklare.
Glumslöv
Hagtornen blommar i Glumslöv mellan Helsingborg och Landskrona med Öresund, Danmark och Ven i bakgrunden. Det gamla danska ortnamnet, före 1658, var Glumslev (mansnamnet Glum + lev) i Rønnebjerg herred.
Röstånga
Brittsommar i Röstånga. Vi är ofta i Svalöv kommun där vi utför energideklaration och ventilationskontroll på alla typer av fastigheter.
energideklaration Svedala
Lägesrapport från de vackra omgivningarna runt Svedala. Här är snödrivorna meterhöga! Det gamla danska ortnamnet (före 1656) för Svedala var Svedale (sving + dal) uppkallat efter terrängen runt Svedala.
energideklaration Möllarp, Svalöv kommun
Makalöst i Möllarp. Förtrollande vacker vinterdag i Möllarp nära Söderåsen. Solen skinner från en molnfri himmel med Söderåsens snöklädda träd i bakgrunden. Tilltalande Skånelänge med karakter och ett mycket trevligt äldre par som bott i huset sen 1957. Alldeles ny luft-vatten värmepump av god kvalitet och med möjlighet att installare braskamin. Här vill jag bo!
Kulla Gunnarstorp
Kulla Gunnarstorp i Helsingborg
Energideklaration Yderhult
Yrväder i Yderhult. Fången i en snödriva vid Yderhult (dansk; Yderholt) nära Torekov på undersköna Bjärehalvön. Bemärk att energiexperten från Energideklaration Skåne AB kör i miljöbil (Citroen C1).
Höstbild från Munka Ljungby, Ängelholm Kommun
Höstbild från trädgård i Munka Ljungby. Munka Ljungby är en tätort i Ängelholms kommun men utgjorde tidigare ett egen landskommun. Det gamla danska ortnamnet var Munke Lyngby.
energideklaration Sösdala
Skavankar i Vallkärra nära Lund. Kallad arkitektens tröst, eftersom den döljer eventuella skavanker snabbt! Det gamla danska ortnamnet för Vallkärra var Vallekœr (före 1658).
energideklaration Allarp, Klippan kommun
Eternitidyll i Allarp. Så kallade "eternithus" brukar inte vara så här pittoreska. Spröjsade fönster, murgröna och clematis gör skillnaden. Det gamla danska ortnamnet för Klippan var Klippen (namngett efter en klippa i Rönne Å).
energideklaration Perstorp Energideklaration i Perstorp kommun. Fantastisk fin 1970-tal suterränvilla i mexitegel med en uppvärmd yta på mer än 250 m2. Mexitegel eller mexisten lanserades i slutet på 1960-talet och marknadsfördes som ett underhållsfritt och frostbeständigt fasadmaterial.
energideklaration Tofta
Invigd mark i Tofta. Huset, som ägs av Asmundtorp församling, har en placering i direkt anslutning till kyrkogården i Tofta. Halva huset ligger på invigt mark (kyrkogården) medan den andra halva ligger på oinvigt mark. Tofta kyrka är från 1100-talet.
Energideklaration villafastighet på "Gräddhyllan" (Ebbarpsvägen) i Osby. Bergvärme och renoverad med stor respekt för det ursprungliga.
energideklaration Bjuv
Gammal dansk i Norra Vram. Norra Vram kyrkogård en solig sensommardag. Trädet till vänster i bilden är en Rönn (Sorbus Aucuparia). Rönnbär används bland annat som huvudbeståndsdel i Gammel dansk bitterdram. Norra Vram är en småort i Bjuv kommun beläget i en naturskön miljö i kanten av Söderåsen.
energideklaration Torekov
Räkmacka och kall öl i Torekov. Solig sensommardag i Torekov. Räkmacka och kall öl på hamnen - det kan inte bli mycket bättre! Vi är ofta i Torekov där vi samarbetar med regionens ledande mäklare.
energideklaration Hässleholm
Charmerande hus i falurött nära Hässleholm. Det gamla danska ortnamnet, före 1658, var Hesselholm (trädet hassel + holm) i Vester Gønge herred.
Blommande Lin
Blommande Lin i Duveke. Blommande lin nära Duveke i Svalöv kommun. Duveke (tidigare Dufeke) är en mindre by sydväst om Kågeröd. Lin (Linum usitatissimum) är en jordbruksgröda som kan odlas för två olika ändamål; dels som en oljeväxt för framställning av frön för pressning av linolja och dels som en spånadsväxt som används för att tillverka det lingarn som används för att väva linnetyg.
Rönneberga
Rönneberga (före 1658 Rønnebjerg) backe en vacker junidag. Vi på Skånsk Energideklarering önskar alla våra kunder en skön midsommar.
energideklaration Vadensjö
Rapsfält Raps (Brassica napus ssp. napus) nära Vadensjö i Landskrona kommun. Det gamla danska ortnamnet för Vadensjö var Vadensø (före 1658).
energideklaration Helsingborg
Energideklaration villafastighet Helsingborg.
Rammsjö
Gammal gård i Rammsjö på Hallandsåsen
energideklaration Hässleholm Energideklaration av fint gammalt eternithus i Hässleholm - borde nästan K-märkas. Asbest började tillverkas i Sverige 1907. Under 1940-talet och 1950-talet kläddes många äldre trähus med asbestcementplator. Eternit efter latin "aeternitas" som betyder evighet.
Här behövs ingen energideklaration
Här behövs ingen energideklaration!
energideklaration Bjuv
Energideklaration i Klippan.
energideklaration Höganäs
Energideklaration av charmigt äldre gårdshus i centrum av Höganäs. Det gamla danska ortnamnet var Højenœs i Lugude herred.
energideklaration Sireköpinge, Svalöv Kommun
Den gamla lanthandeln i Sireköpinge i Svalöv kommun. Här har tiden stannat av. Det ursprungliga danska ortnamnet, före 1658, var Sirekøbinge kvinnonamnet Sigrid + købinge (handelsplats) i Rønnebjerg herred.
energideklaration Utvälinge, Helsingborg Kommun
Energideklaration i Utvälinge, Helsingborg kommun.
energideklaration Råå
Frälsningsarméns hus på Råå.
Energideklaration Klippan
Lupinen blommar i Klippan. Blommande lupin (Lupinus polyphyllus) nära Klippan.
energideklaration Ängelholm Energideklaration Brf Brevbäraren. Skandek AB fick uppdraget att energideklarera Bostadsrättsföreningen Brevbäraren. Fastigheten är belägen i Ängelholms östra del i det attraktiva Kungsgårdsområdet. Föreningen består av totalt 40 lägenheter samt en stor kvartersgård. Inflyttning skedde i 1987. Bostadsområdet är anslutet till kommunens fjärrvärmenät med gemensam värmecentral. Varje lägenhet har eget ventilationssystem med återvinning. Kombinationen med fjärrvärme och FTX ventilationssystem (från- och tilluft med återvinning) är lyckad. Energideklarationen visar att fastigheten har en normal energiprestanda och ett bra referensvärde.
energideklaration Svedala
Den gamla kvarnen i Aggarp. Möllan (kvarnen) i Aggarp nära Svedala uppfördes 1896. Den nya "holländaren" ersatte en äldre stubbmölla. Det gamla danska ortnamnet var Aggerup i Bare herred.
energideklaration Örkelljunga
Modern villafastighet i Örkelljunga.
energideklaration Klippan
Rött eternitthus.
energideklaration Vejby Strand
Tändkulmotor i Vejbystrand. Varvskris ? Inte här. I Vejbystrand byggs nya båtliknande hus ("Villa Skeppet"). Tändkulemotor? Det gamla danska ortnamnet för Ängelholm var Engelholm grundat 1516 av Christian II.
energideklaration Viken
Bergvärme i Viken. Energideklaration av villafastighet i centrala Viken, Höganäs kommun. Husets har ett förstklassigt värmesystem (bergvärme) och en mycket bra energiprestanda. Det gamla danska ortnamnet var Vigen.
energideklaration Klippan Energideklaration bostadsrätt. Bostadsrättsföreningen Åsen är en mycket välskött förening belägen i de centrala delarna av Klippan. Föreningen gick genom en mycket allvarlig ekonomisk kris under 1990-talet. Tack vara en engagerad och duktig styrelse redde man ut situationen och har i dag en hyresnivå som är nästan 30 % lägre än grannföreningarna. Fastigheten har en bra energiprestanda i energideklarationen men man har ambitionerna att bli ännu bättre! Ett utbyte av värmecentralen och en injustering av radiatorkretsen är inplanerat. Energiprestandan kommer sannolikt därefter att ligga helt i topp.
energideklaration Helsingborg
Energideklaration i Helsingborg.
energideklaration Svedala
Energideklaration i Svedala.
energideklaration Helsingborg
Energideklaration i Helsingborg.
energideklaration Borstahusen, Landskrona Kommun
Energideklaration av äldre gatuhus i Borstahusen norr om Landskrona. Byn har fått sitt namn efter Anders Borste som var fiskare och båtsman. Charmigt gatuhus från slutet av 1800-talet.
Gråmanstorp Kyrka
Den gamla kyrkan i Gråmanstorp (Gormanstorp). Enligt sägner fanns vikingahövdingen Gorm boende på denna platsen. Värmepump, olja eller elvärme? Jag skall fråga nästa gång jag passera!
energideklaration Råå, Helsingborg Kommun
Äldre hus på Råå.
energideklaration Vejby Slätt, Ängelholm Kommun
Energideklaration i Vejbyslätt, Ängelholm kommun. Det gamla danska ortsnamnet, före 1658, var Vœghby (byn där vägen passerade). Vejbyslätt (tidigare Barkåkra) stationsbyggnad invigdes 1885 och revs i början av 1970-talet. Norr om stationshuset ligger denna byggnad som ursprungligen hade 4 lägenheter som uthyrdes till SJ anställda.
energideklaration Helsingborg Energideklaration Bostadsrätt i Helsingborg.
energideklaration Hjärnarp, Ängelholm Kommun
"Jag har bott vid en landsväg i hela mitt liv, och sett människor komma och gå....." Hjärnarp är en tätort i Ängelholm kommun med drygt 1 000 invånare. Det gamla danska ortnamnet, före 1658, var Hjernerup i Bjerre herred.
energideklaration Mariastaden,  Helsingborg Kommun
Energideklaration av radhus i Mariastaden i Helsingborg. Många hus i Mariastaden är konstruerade med enstegstätade,odränerade träregelväggar. Systemet utvecklades i Tyskland i samband med energikrisen på 1970-talet. I Sverige började man använda det på träregelväggar och nybyggnationer på 1980-talet. Efterföljande har problem med fuktskador upptäckts i många nybyggda hus.
energideklaration Kävlinge Energideklaration ochventilationskontroll av villafastighet i Stävie, Kävlinge kommun. Vad sägs om 400 m2 i två plan, egen biograf, jordvärme, varmgarage till 4 bilar, jacuzzi och egen bar. Huset har en låg energianvändning och en mycket bra energiprestanda på 48 kWh/m2/år.
energideklaration Råå
Nybyggd gatuhus på Råå. Energideklaration av nybyggd gatuhus på Råå söder om Helsingborg. Huset är uppfört i ISO block. Värmesystemet består av en kondenserande gaspanna i system med en frånluftsvärmepump och vattenburen golvvärme.