Energideklaration i Helsingborg

Kulla Gunnarstorp (1572, Gundestrup el. Gunderstorp i Kullen) uppfört för Jörgen Ottosen Brahe på en äldre borgholm som ursprungligen nåddes via en vindbrygga. Den gamla huvudbyggnaden är ett tvåvånings hus i massiv tegelsten med två sidoflyglar. Under sin skånska resa i 1749 besökte Carl von Linné Kulla Gunnarstorp. Han beskriver byggnaden såhär: “Mangården (bostadshuset) var byggd på alla sidor med grundmurade stenhus, hwilket på alla sidor instängdes på en välmurad graf (vallgrav)”. Huvudbyggnaden har ett äldre vattenburet värmesystem med stora, tunga radiatorer i gjutjärn. Byggnaden och flertalet andra kringliggande byggnader, är via ett kulvertsystem kopplat till en gemensam värmecentral. Hjärtat i värmecentralen är en imponerande panna som kan eldas med olika CO2- neutrala energislag så som pellets, ved och flis. Miljömässigt såväl som kostnadsmässigt är detta ett oslagbart värmesystem. Läs mera om energideklaration i Helsingborg

energideklaration i Helsingborg

Skandek AB

Skandek AB´s egna besiktningsmän tar hand om din energideklaration och ventilationskontroll på bästa sätt. Vi är flexibla och hjälpsamma och har ett gott humör.
Vi erbjuder en trygg och säker nyckelhantering och är även behjälpliga med aviseringslapper och framtagning av energistatistik. Våra erfarna besiktningsmän har utförd kostnadseffektiva energibesiktningar och OVK besiktningar i mer än 10 000 fastigheter i Skåne Län.

OBS! Vi är inget förmedlingsföretag och jobbar helt utan fördyrande mellanhänder. Hos oss är det samma person som som hjälper dig:  från första kontakten till det slutförda uppdraget. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *